Ajankohtaista kirjastossa

Poikkeus aukioloajassa

Perjantaina 24.5. kirjastossa vain omatoimiaika kello 9-20. Henkilökunta on koulutuksessa.

YVA-ohjelma nähtävillä

Ailangantunturin pumppuvoimalaitos ja 400 kV:n voimajohto Pirttikoskelle -hankkeen ympäristövaikutusten arviointiohjelma (Kemijärvi, Rovaniemi) on nähtävillä Kemijärven kirjastossa ja Palvelupiste Sortteerissa 16.5.-14.6.2024.

Lisätietoja tästä www.ymparisto.fi/ailangantunturin-pumppuvoimala-YVA

Yleisötilaisuus
Hanketta ja YVA-ohjelmaa koskeva yleisötilaisuus pidetään 28.5.2023 klo 17 alkaen Kemijärven kaupungintalolla, valtuustosalissa (Hallituskatu 4). Kahvitarjoilu on klo 16.30 alkaen. Tilaisuus on kaikille avoin. Tilaisuuteen voi osallistua myös etänä. Osallistumislinkki julkaistaan ennen tilaisuutta yllä mainitulla ympäristöhallinnon verkkosivulla

Kirjailijavieras Tuija Kauppinen: Joutilaita kilometrejä – polkupyörällä Etelä-Amerikan halki ma 3.6. klo 17 alkaen

Tuija Kauppinen polki miehensä kanssa polkupyörällä lähes 18 000 kilometriä ympäri Etelä-Amerikkaa. Yli vuoden kestäneestä seikkailusta syntyi kirja Joutilaita kilometrejä – polkupyörällä Etelä-Amerikan halki (Kirjapaja 2024)

Teos on viihdyttävä ja ajatuksia herättävä matkakirja, jossa tarkastellaan Etelä-Amerikkaa polkupyörävinkkelistä. Se on inspiroivaa luettavaa kaikille, joita kiinnostaa itsensä ylittäminen ja omien unelmien toteuttaminen. Omaa pyöräretkeä suunnittelevalle se tarjoaa hyödyllistä tietoa ja käytännöllisiä vinkkejä.

Tuija Kauppinen on kokenut pyörämatkailija ja rovaniemeläinen retkeilyyn erikoistunut freelance-toimittaja. Tuija ei ole kiinnostunut niinkään varuste- ja pyörähifistelystä kuin ympäröivästä maailmasta tangon takana ja siitä, mitä se aiheuttaa omien korvien välissä.

Tilaisuus kestää noin tunnin ja yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja ostaa kirjaa signeerattuna (25 € käteinen tai MobilePay).

Tilaisuus järjestetään yhdessä Kemijärven Ladun kanssa.
Kahvitarjoilu.