Asuminen

Tervetuloa Kemijärvelle! 

Luonnonkaunis Kemijärvi kylineen sijaitsee napapiirillä, keskellä puhtaita vesistöjä ja Lapin upeimpia tunturikeskuksia. Kemijärvellä löydät luonnonrauhaa niin halutessasi, mutta myös monipuoliset palvelut ja runsaan kulttuuritarjonnan. 

Meitä kemijärveläisiä on yli 7000 ja vapaa-ajan asukkaidenkin määrä kasvaa koko ajan. 

Kemijärvellä on kohtuuhintaisia vaihtoehtoja kuntalaisten asumiseen, asuntojen vaihtamiseen ja korjaamiseen. Asuntotontteja ja vuokra-asuntoja on hyvin saatavilla. Ikääntyville asukkaille on tarjolla vaihtoehtoja myös palveluasumiseen. Vanhusten ja vammaisten palvelutalot sijaitsevat aivan kaupungin keskustassa. Käytössämme on päiväkoteja ja leikkipuistoja.

Palvelemme asukkaitamme ja asukkaiksi tulevia mm. rakennusvalvonnassa, kaavoituksessa, katujen ja eri reitistöjen kunnossapidossa sekä ympäristöön, vesi-, sähkö- ja jätehuoltoon liittyvissä asioissa.
Vapaa-ajalla Kemijärveltä löytyy monenlaista tekemistä. Kulttuurikeskuksemme toimii musiikin, elokuvan, tanssin, ja teatterin areenana. Sen lisäksi Kemijärvellä on useita museoita, historiallisia käyntikohteita ja vuosittain järjestettäviä tapahtumia. 

Liikunnan ystäviä palvelevat mm. kylpylä-uimahalli Poukama, liikuntahalli, jäähalli, skeittiparkki ja eri reitit luonnossa hiihtäen, kävellen, pyöräillen tai vaikkapa meloen.

Tässä vain pieni puraisu kaupungistamme. Kemijärvi on hieno paikka elää juuri omanlaista elämää.