Eläinsuojelu

Valvontaeläinlääkäri ei pääsääntöisesti tee potilaspraktiikkaa vaan hoitaa ainoastaan virkatehtäviä, joista suurimpana eläinsuojeluvalvonta. Kun valvontaeläinlääkäri ei ole eläinten lääkinnästä ja hoidosta vastaava eläinlääkäri, mahdollinen asiakassuhde ei hidasta tai lievennä valvojan toimia mahdollisiin eläinten hyvinvoinnin ongelmiin puuttumisessa.

Kun epäilet, että eläintä kohdellaan kaltoin, tee siitä ilmoitus eläinlääkärille. Ensisijaisesti sähköpostiin elainlaakari@kemijarvi.fi. Kiireellisissä tapauksissa valvontaeläinlääkäri Mikaela Sauvala p. 0400 909 722, mikäli häntä ei tavoita, soita alueen muille eläinlääkäreille, päivystysaikana (arkisin klo 15–08, viikonloppuisin ja juhlapyhinä) päivystysnumeroon 0600 19 699 (1,19 eur/min + pvm) tai poliisille.

Kerro ilmoituksessa kohteen nimi, tarkka osoite tai esim. karttalinkki, puhelinnumero, mikäli se on tiedossa ja lyhyt kuvaus tilanteesta.

Valvontaeläinlääkärin olemassaolo vapauttaa muiden kunnaneläinlääkäreiden työaikaa ennaltaehkäisevään terveydenhuoltoon, mikä kohentaa eläinten hyvinvointia paremmin kuin jo syntyneisiin ongelmiin puuttuminen. Valvontaeläinlääkärillä on aikaa valvoa säännöllisesti ilmoituksen- ja luvanvaraista toimintaa, ja neuvoa eläinten omistajia eläinten hyvinvoinnin parantamiseksi.

Ennaltaehkäisevän valvonnan keinoin eläinsuojelulain tarkoitus suojella eläimiä parhaalla mahdollisella tavalla kärsimykseltä, kivulta ja tuskalta toteutuu parhaiten.

Eläinsuojeluilmoitukset

Yhteydenotot: elainlaakari@kemijarvi.fi

Kiireellisissä tapauksissa puh. 0400 909 722 ja päivystysaikana päivystysnumeroon 0600 19 699 (1,19 eur/min + pvm).