Irtisanominen

Vuokra-asunnon irtisanominen

Vuokra-asunnon irtisanomisen kuvituskuva

Vuokrasopimuksen irtisanominen on tehtävä kirjallisesti. Mikäli vuokrasopimus on kahden henkilön nimellä, molemmat allekirjoittavat irtisanomislomakkeen. Irtisanomisaika on 1 kalenterikuukausi. Irtisanomisaika lasketaan sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jona irtisanominen on suoritettu. Irtisanomislomakkeita saa palvelupiste Sortteerista tai irtisanomislomakkeen voi täyttää sähköisesti alla olevasta linkistä.

Irtisanomisilmoitus

Kun asunto on tyhjä ja muuttosiivous tehty, ota yhteys kiinteistöpäivystykseen ja sovi lopputarkastuksen tekemisestä. Suosittelemme, että myös vuokralainen on paikalla lopputarkastuksessa. Mikäli et ole paikalla tarkastuksessa, katsomme, että hyväksyt kiinteistömiehen tekemän lopputarkastuksen. Jos asuntoon joudutaan tekemään korjauksia jotka eivät johdu normaalista kulumisesta tai muuttosiivous on tekemättä tai puutteellinen, laskutetaan kulut vuokralaiselta asukaslaskutushinnaston mukaisesti.

Muuttosiivous.pdf

Palauta kaikki avaimet toimistolle lopputarkastuksen jälkeen. Puuttuvat avaimet ja lukon sarjoituskulut laskutetaan vuokralaiselta asukaslaskutushinnaston mukaisesti.

Asukaslaskutushinnasto.pdf  

Vakuusmaksu palautetaan noin 2-3 viikon kuluttua vuokralaisen tilille, kun lopputarkastus on tehty eikä siinä ole ilmennyt mitään laskutettavaa ja vuokrat ym. maksut meille on maksettuna. Jos talossa on huoneistokohtainen vesilaskutus, veden tasauslasku tehdään ennen vakuusmaksun palautusta. Jos vedestä tulee lisäveloitusta, se peritään vakuusmaksusta, vesihyvitys maksetaan vuokralaisen tilille samalla kun vakuusmaksu.

Muista myös:

  • Muista irtisanoa sähkösopimus.
  • Mikäli saat asumistukea, muista ilmoittaa Kelaan vuokrasuhteen päättyminen.
  • Muista tehdä muuttoilmoitus.

Lisätietoja:

Tuo irtisanomisilmoitus toimistolle tai lähetä postissa. Katso yhteystiedot

www.muuttoilmoitus.fi

www.kela.fi