Kansalaisopisto

Kemijärven Kansalaisopisto – opisto tunturien keskellä

Kiinnostaako kehräys tai haluaisitko oppia valmistamaan nutukkaat? Entä millä mallilla ovat ensiapu- ja tanssitaitosi, tai milloin viimeksi kävit linturetkellä?

Kemijärven kansalaisopisto toimii Kemijärven, Pelkosenniemen ja Savukosken alueilla tarjoten monipuolisia opiskelumahdollisuuksia. Kansalaisopiston opetuksellinen toiminta on kaikille avointa, vapaan sivistystyön alaista toimintaa, jonka keskiössä ovat yhdessä tekeminen ja oppiminen.

Toteutamme kursseja yhdessä kuntalaisten ja paikallisten opettajien kanssa. Osaa kursseistamme saapuu vetämään kokeneita opettajia muualta Suomea. Yhdessä Jyväskylän Yliopiston kanssa toteutamme Ikääntyvien Yliopiston (https://kesayo.jyu.fi/fi/ikaantyvienyliopisto) luentojen katselutilaisuuksia Pelkosenniemellä, Savukoskella ja Kemijärvellä.

Voit osallistua kursseillemme paikkakunnasta, iästä, sukupuolesta ja osaamistasosta riippumatta. Tarjoamme opetusta lähiopetuksena sekä verkkomuotoisena opetuksena. Kurssitarjonnasta löytyy kattavasti käsityö-, liikunta-, kieli- ja musiikkikursseja.

Tervetuloa kursseille!

Laaja toiminta-alue – laaja yhteistyö
Savukosken kunnan https://www.savukoski.fi/
Savukosken liikunta- ja vapaa-ajan kanssa Nuoriso, kulttuuri ja vapaa-aika
Pelkosenniemen kunnan https://pelkosenniemi.fi/
Pelkosenniemen vapaa-aika ja kulttuuripalveluiden https://pelkosenniemi.fi/vapaa-aika-ja-kulttuuri/kansalaisopisto/ kanssa.

Kemijärven kansalaisopiston kurssikauppa

Kansalaisopiston kursseja järjestetään ympäri vuoden eri mittaisina. Ajankohtaiset tiedot opinnoista löytyvät Kemijärven Kansalaisopiston Kurssikaupasta https://uusi.opistopalvelut.fi/kemijarvi/fi/

Seuraa meitä somessa!
Kerromme somessa muun muassa tulevista kursseista ja vapautuneista kurssipaikoista sekä esittelemme tapahtumia ja kurssien tuotoksia – samalla fiilistellen tekemisen meininkiä.

Facebookissa https://www.facebook.com/kemijarvenkansalaisopisto/
ja Instagramissa https://www.instagram.com/kansalaisopistokemijarvi/

Kemijärven Kansalaisopisto on Kemijärven kaupungin omistama vapaan sivistystyön oppilaitos, joka kuuluu Kemijärven kaupungin hyvinvointipalveluihin. Kansalaisopisto toimii hyvinvointilautakunnan alaisuudessa. Kemijärven Kansalaisopiston toiminta-alue on Kemijärvi, Pelkosenniemi ja Savukoski.

Kemijärven Kansalaisopiston kevätnäyttely Näkösillä

Kemijärven kansalaisopiston kevätnäyttely järjestetään Kemijärvellä 27.-29.4.2024.
Esillä on opistolaisten taidonnäytteitä lukuvuoden kursseilta. Näkösillä päivän avajaispäivänä Kansalaispisto järjestää rentoja ohjelmanumeroita ja esittelee toimintaansa, kurssitöitä, kurssilla opittua sekä lukuvuoden saavutuksia.

Kansalaisopiston lukuvuosi 2023-2024

Syyslukukausi4.9. – 3.12.2023
Syysloma (vko 42)16.10. – 22.10.2023
Kevätlukukausi8.1. – 30.4.2024
Hiihtoloma (vko 10)4.3.– 10.3.2024
Pääsiäinen28.3. – 1.4.2024
Kesälukukausi1.5.-31.7.2024

Kemijärven kansalaisopiston kurssikauppa

Kansalaisopiston kursseja järjestetään ympäri vuoden eri mittaisina. Ajankohtaiset tiedot opinnoista löytyvät Kemijärven Kansalaisopiston Kurssikaupasta. https://uusi.opistopalvelut.fi/kemijarvi/fi/