Kirjaston palveluja

Kirjastossa on laaja palveluvalikoima

Kirjasto on nykyään paljon muutakin kuin ainoastaan lainattavia teoksia. Tarjoamme monipuolisesti erilaisia palveluita, joita kaupungin asukkaat voivat hyödyntää joko omatoimisesti tai henkilökuntamme avustuksella. Kysy rohkeasti lisää!

Digi-opastus

Annamme kirjastossa digiopastusta asiakkaiden omien laitteiden käytössä tai verkkosivujen/palvelujen käytössä. Varaa aika Varaamosta (varaamo.lapinkirjasto.fi) tai soita 040 746 0267 ja varaa aika.

Pohjoisen eKirjasto

Sivulle on koottu kaikki kirjaston tarjoamat sähköiset palvelut: lehdet, äänitteet, kirjat, elokuvat, soitonopastukset, oopperaa, balettia… Osaa palveluista voit käyttää myös kotoasi, tarvitset kirjastokortin lisäksi PIN-koodin.

ePress ja eMagz

Voit lukea e-lehtiä kirjaston tiloissa omalta mobiililaitteelta tai kirjaston tv:stä tai lainattavalla tabletilla . Esim. Helsingin Sanomat ja Lapin Kansa löytyvät joka päivä luettavaksi sähköisessä muodossa. Kysy kirjastosta lisää. Palvelun osoite on https://pek.epress.fi. Sanomalehtiä voi lukea vain kirjaston tiloissa.

eMagz sisältää aikakauslehdet, joita voit lukea myös kirjaston ulkopuolella. Tarvitset kirjastokortin lisäksi PIN-koodin.

Internet / Tulostaminen

Kirjastossa on neljä asiakaskonetta internet-käyttöä varten. Käyttö on maksutonta. Tulosteiden hinnat löytyvät Maksut-sivulla.

Kirjaston koulutus- ja kokoustila

Koulutustilassa on 11 tietokonetta. Yritykset ja yhteisöt voivat varata tilaa tulevaisuuslautakunnan hyväksymillä maksuilla.

Tilan isoon televisioon voi jakaa oman tai kirjaston tietokoneen näytön. Tilassa on kahvin- ja vedenkeitin ja jääkaappi. Kokouspöydän ympärillä on paikka 10 henkilölle, tietokonepöytien lisäksi.

Kemijärveläisille yhdistyksille tilan käyttö on maksutonta. Lisätietoja kirjaston aukioloaikoina puhelimitse 040 746 0267 tai suoraan Varaamosta.

Kirjat kotiin -palvelu

Kemijärven kirjasto tarjoaa yksilöllistä palvelua, jossa voit tilata kirjaston aineistoa kotiisi. Palvelu on suunnattu sinulle, jolle kirjastossa asioiminen on syystä tai toisesta hankalaa. 

Palvelun käyttäjät haastatellaan ennen asiakkaaksi hyväksymistä ja palvelun käytöstä tehdään kirjallinen sopimus.

Palvelu on maksutonta, kun lainataan Lapin kirjastojen aineistoa.  Aineistojen toimituksesta sovitaan lainauskertakohtaisesti, toimitukset tapahtuvat yleensä kello 16 jälkeen. Samalla otetaan vastaan kirjastoon palautettava aineisto.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen käyttäjäksi:

Tuula Poropudas, 0400 226 406 tai tuula.poropudas@kemijarvi.fi
Marja-Leena Vaarala, 0400 157 716 tai marja-leena.vaarala@kemijarvi.fi

Kuutio – hiljainen pienryhmätila työskentelyyn

Lehtisalin perällä löytyvä Kuutio on hiljainen, äänieristetty pienryhmätila enintään neljälle henkilölle.

Tilassa on automaattinen ilmastointi, himmennettävät ledvalot värilämpötilan säädöllä, kaksi pistorasiaa, Samsung 32″ Full HD LCD -näyttö, liitäntöinä HDMI ja Audio 3,5 mm urosliitin sekä kaksi kaiutinta katossa vahvistimella.

Voit varata tilan joko Varaamosta tai kirjastosta suoraan. Voit käyttää tilaa vapaasti silloin kun se ei ole varattu. Maksuton.

Lainattavia liikuntavälineitä ja muita esineitä

Kirjasto on hankkinut esim. kävelysauvat, Frisbeegolf-setin, kahvakuulia ja selättimen lainattavaksi.

Esineistä voi mainita esim. dvd-soittimen ja salkkumallisen levysoittiminen, jolla voi muuntaa lp-levyt sähköiseen muotoon. Lainattavina on myös palapelejä, seurapelejä, paperisilppuri, gimbaali.. Luettelo täydentyy jatkuvasti.

Laminointilaite

Kirjastossa on laminointilaite, jolla voi laminoida A6, A5, A4 ja A3 -kokoisia arkkeja. Arkkeja voi ostaa kirjastosta A6-A4 0,50 ja A3 1,00 €.

Mediapiste

Kirjaston koulutustilassa on mediapiste, jossa on tehokas tietokone kahdella näytöllä. Pisteessä on mikrofilmien lukulaite, digitointia varten LP- ja cd-muuntimet, valokuva/diaskanneri sekä tulostin. Tulostushinnat löytyvät Maksut-sivulta. Voit varata pisteen käyttöösi kahdeksi tunniksi > kysy palvelupisteessä vapaita aikoja p. 040 746 0267 tai suoraan Varaamosta.

Ompelukone

Koulutus- ja kokoustilassa on asiakkaiden käytössä ompelukone. Sitä voi varata 040 746 0267 tai varaamo.lapinkirjasto.fi

Paristojen ja pienakkujen palautuspiste

Kirjastossa on paristojen ja pienakkujen palautuspiste heti ulko-oven vieressä. Paristot ja akkujen navat pitää suojata teipillä ennen laatikkoon pudottamista.

Värikopiokone / Skanneri

Kirjastolla on monitoimikone KonicaMinolta bizhub c558. Sillä saat värikopioita tai voit skannata sähköpostiin. Maksut löytyvät Maksut-sivulta. Kirjassa ei voi maksaa käteisellä! Laite ei ole käytössä omatoimiaikana.

WiFi – langaton nettiyhteys

Kirjastossa on käytössä langaton, ilmainen nettiyhteys. Voit kirjautua omalla laitteellasi nettiin. Verkon nimi on Kj_kirjasto. Salasanan saat siihen kirjastostasi.

Kirjojen vaihtopiste

Kirjaston tuulikaapissa olevaan vaihtopisteeseen voit tuoda omia jo luettuja tai muuten kiertoon valmiita kirjojasi. Vaihtopisteeseen voi jättää myös levyjä, lehtiä ja kasetteja. Vaihtopisteestä saa ottaa mukaan toisten jättämää aineistoa.

Kirjastojärjestelmä Koha

Kemijärven kirjasto kuuluu Lapin kirjasto -kimppaan. Koko kimpassa on käytössä sama kirjastojärjestelmä Koha. Koha on avoimen lähdekoodin järjestelmä ja kirjastot itse kehittävät sen toimintaa. Lue Koha-Suomesta lisää.

Hillatien koulun ja Kemijärven kaupunginkirjaston Yhteistyösopimus ja Kemijärven kaupungin Kulttuurikasvatussuunnitelma (KOPS)

Kirjasto on sitoutunut koulun kanssa solmitussa yhteistyösopimuksessa ja Kulttuurikasvatussuunnitelmassa neuvomaan, auttamaan ja mahdollistamaan kirjastonkäytön sujuvuutta ja lukuharrastuksen leviämistä lasten ja nuorten parissa. Tutustu Yhteistyösopimukseen ja KOPS:iin.