Kemijärvestä reittimatkailun kärkikohde

Kemijärvelle halutaan houkutella reittimatkailijoita aiempaa enemmän. Kaupungissa on jo pitkään tunnistettu sen vahvuudet unohtumattomien retkeilyn, pyöräilyn, melonnan ja lumikenkäilyn myötä syntyneiden elämysten mahdollistajana. Suuren järven, tuntureiden, erämaisten alueiden ja runsaiden palvelurakenteiden muodostama kokonaisuus halutaan koota helposti löydettävään ja hallittavaan kokonaissuunnitelmaan.

Heinäkuun alussa Kemijärven kaupunki aloitti Kemijärven reittimatkailun kehittäminen -hankkeen, jossa valmistellaan kokonaissuunnitelma kaupungin matkailureiteistä ja niiden ylläpidosta tuleville vuosille.
Hankkeen aikana lisätään Kemijärven tunnettavuutta reittimatkailukohteena ja reittimatkailuun liittyvää yritystoimintaa Kemijärvellä. Hankkeen myötä Kemijärven matkailureitit ja -kohteet tuodaan helpommin matkailijoiden saavutettavaksi.

Tällä hetkellä tiedot retkeily-, pyöräily-, melonta- ja lumikenkäilyreiteistä, sekä matkailupalveluiden tuottajista, ovat osittain puutteellisia ja hajanaisia. Hankkeen myötä ne tuodaan suunnitelmallisesti yhdestä palvelusta löydettäväksi. Hankkeen projektipäällikkönä toimiva Juri Laurila toivoo saavansa myös paikallisilta tietoa retkeilymahdollisuuksista ja kohteista. Tätä varten valmistellaan muun muassa verkkolomake, jonka kautta tietojen antaminen helpottuu. Tietoja voi myös lähettää sähköpostitse juri.laurila@kemijarvi.fi -osoitteeseen.

Kemijärven elinvoimajohtaja Anne Karppinen iloitsee myönteisestä EU-rahoituspäätöksestä ja siitä, että hankkeen projektipäälliköksi saatiin innostunut ja ammattitaitoinen projektipäällikkö Juri Laurila.
”Hankkeen aikana tehdään tiivistä yhteistyötä mm. Business Kemijärven toimijoiden, matkailualan yrittäjien, sidosryhmien ja luonnollisesti kuntalaisten kanssa”, Anne Karppinen luettelee.

Kemijärven reittimatkailun kehittäminen -hanke alkoi heinäkuun alussa ja jatkuu helmikuun 2026 loppuun saakka.

Kuvassa projektipäällikkö Juri Laurila
Kuvassa Juri Laurila

Lisätietoja antavat:
Kemijärven kaupunki, Elinvoimapalvelut

Kemijärven reittimatkailun kehittäminen (KeRE) -hanke
Juri Laurila, projektipäällikkö
040 514 5000, juri.laurila@kemijarvi.fi

ja
Anne Karppinen, elinvoimajohtaja
040 865 8501, anne.karppinen@kemijarvi.fi

EUn rahoittama hanke kuva